Basketbol Sahası Yapımı
Basketbol Sahası Yapımı
Basketbol sahaları açık ya da kapalı olabilir. Kullanıcı profili -tercihleri ve bölgesel (coğrafi) şartlara göre değişik altyapı ve sportif kaplamalı şekilde yapılabilmektedir.
Uygun sportif kaplama genelde altyapıya ve sahanın açık ya da kapalı olmasına göre seçilmektedir.
Zemin kaplama Alternatifleri:
Akrilik Kaplama, Dökme EPDM Kaplama (Tartan), Rulo EPDM Kaplama, Poliüretan Kaplama, Epoksi Kaplama ve Rubber Üzeri Akrilik Kaplama
Firmamız bu konuda size alternatifli çözümler sunacak ve ihtiyacınıza cevap veren en uygun altyapı ve kaplama türünü seçmenize yardımcı olacaktır.
Basketbol Sahası Yapımı
Özel bir top ile, beşer kişilik iki takım halinde karşılıklı 2 basketbol potası arasında oynanan bir oyundur. Sahanın iç ölçüleri 15,00 x 28,00 metre, sahanın dıştan dışa ölçüleri 32,00 x 19,00 ölçülerindedir. Basketbol sahaları açık ve kapalı olarak yapılabilir. Basketbol alt yapısı kapalı veya açık olmasına ve tercih edilen zemin kaplama türüne göre değişkenlik gösterir.
Basketbol Sahası Yapımı Teknik Şartname:
Genellikle standart bir basketbol sahası aşağıdaki şekilde yapılır: Basketbol sahasının yapılacağı alan tesviye edilir ve gerekli ise sıkıştırılır. Basketbol sahasının etrafına 20 x 40 cm ebatlarında demir donatılı hatıl beton yapılır. Hatıl beton ile çevrelenen alan içerisine 10cm mıcır blokaj + 15cm mekanik stabilize serimi ve sıkıştırması yapılır.
Blokajlama işlemlerinden sonra zemine asfalt veya çelik hasırlı beton uygulamaları yapılır.
Asfalt Uygulaması:
Mekanik stabilize yapılan alanda noktalama seviye tespitleri yapılır. Zemine 5-10 cm kalınlıkta Binder tipi asfalt uygulaması yapılır. Binder asfalt üzerine 5-8 cm kalınlığında 0,5 tip aşınma tip asfalt (sıfır asfalt) uygulaması yapılır. Bu uygulamalarla oluşturulan zeminde % 0,5 – 0,8 oranında yüzey eğimi verilmelidir. Bu uygulama sonunda asfalt 15 gün boyunca yoğun su ile ıslatılarak soğutulur.
Beton Uygulaması:
Mekanik stabilize yapılan alanda noktalama seviye tespitleri yapılır. Zemine 15 x 15 cm göz aralıklı 5 mm tel çaplı çelik hasırların gerekli pas payları verilerek döşenir. Tüm alana 10 -15 cm kalınlığında BS-25 hazır beton dökülmesi. Beton yüzeyinin perdah makinesi (helikopter) ile tesviye edilir. Bu uygulamalarla oluşturulan zeminde % 0,5 – 0,8 oranında yüzey eğimi verilmelidir.
Basketbol sahasının etrafına 4-6 metre yüksekliğinde konstrüksiyon ve tel çit uygulaması yapılır.
Tercihe göre basketbol sahsının üstü ve yanları yine çelik konstrüksiyon ve PVC branda sistemi ile de kapatılarak kapalı kort haline getirilebilir.
Basketbol sahasının aydınlatması saha uzun kenarlarından 6 veya 8 armatür ile veya saha kapalı ise zirve noktasından yine 6 ila 8 adet armatür ile tamamlanabilir.
Basketbol sahasına karşılıklı olacak şekilde 2 adet basketbol potası monte edilir. Basket sahasının kapalı veya açık olması durumuna ve kenar boşlukları müsaade ölçüsüne göre tek direkli pota, 4 direkli pota, hareketli (portatif) pota, duvara veya tavana katlanır-sabit modellerde basket potaları monte edilebilir. Ayrıca esnek veya sabit çemberli ve istenilen türde fileli olabilir.
Zemin Kaplama Türleri:
Tercihe göre akrilik kaplama, dökme EPDM kaplama (tartan), SBR kauçuk kaplama, rulo sistem kaplama, PVC kaplama, poliüretan kaplama, epoksi kaplama yapılabilir.
Basketbol Sahası Yapımı Maliyeti:
Basketbol sahası maliyeti-fiyatı saha için uygulanacak zemin işlemleri ve müşterinin isteğine göre değişkenlik göstermekle beraber minimum 80bin TL olup proje yeri, zeminde kullanılacak olan kaplama ve altyapı türüne göre değişkenlik gösterebilir.
Net bir maliyet hesabı için lütfen iletişime geçiniz:
+90 (507) 837 58 81
sporinsaat@gmail.com
Basketbol Sahası Ölçüleri
Projelerimizin Öncesi ve Sonrası
Projelerimizdeki şaşırtıcı değişime (Öncesi&Sonrası) ile şahit olun.